Zoeken

Mohammed VI spreekt Kroonprins Abu Dhabi na aanslag

19 januari 2022 - 21:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft maandagavond een telefoongesprek gehad met Sjeik Mohamed Ben Zayed Al Nahyane, Kroonprins van Abu Dhabi, over de "afschuwelijke aanval" van Houthi-rebellen op het grondgebied van de Verenigde Arabische Emiraten.

In dit gesprek betuigde Koning Mohammed VI zijn volledige steun aan Sjeik Mohamed Ben Zayed Al Nahyane, kroonprins van Abu Dhabi en opperste bevelhebber van de strijdkrachten, en veroordeelde hij de aanval op zijn grondgebied zeer krachtig.

Lees ook: Kroonprins Abu Dhabi op bezoek in Marokko

De monarch is bijzonder bedroefd omdat de aanval gericht was tegen onschuldige mensen en tegen civiele eigendommen. Mohammed VI betuigde de overheid en de bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten zijn oprechte deelneming voor het verlies van mensenlevens, en wenste de gewonden een spoedig herstel toe. Hij herhaalde ook "de krachtige steun van het koninkrijk Marokko voor alle maatregelen die de Verenigde Arabische Emiraten nemen om haar grondgebied en de vrede van haar burgers te verdedigen tegen de verachtelijke aanvallen van Houthi-milities en hun medestanders".

Lees ook: Militaire luchtbrug tussen de VAE en Marokko?

Tot besluit verzekerde de Koning Sjeik Mohamed Ben Zayed Al Nahyane van de bereidheid van Marokko "om dit broederland alle vormen van steun te verlenen voor de verdediging van zijn nationale veiligheid en de bescherming van zijn burgers".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team