Zoeken

Marokkaanse Rachida door jaloerse man vermoord in België

28 oktober 2021 - 15:40 - Wereld

©

De 52-jarige Rachida werd in Zellik door haar 68-jarige man Ali doodgestoken, omdat ze hem wilde verlaten na 11 jaar mishandeling. De man sneed nadien in zijn eigen polsen om wettige zelfverdediging te kunnen veinzen. Hij werd inmiddels aangehouden door de onderzoeksrechter. Afgelopen zondag organiseerden buurtbewoners een kleine herdenkingsceremonie.

De buren van de Rachida vonden het moedig dat ze na elf jaar huwelijk eindelijk had besloten om haar Algerijnse man Ali Fatou (68) te verlaten. "In het begin liep alles nog goed. Ze waren met goede moed aan hun tweede huwelijk begonnen. Kinderen had het koppel niet", vertelt een buurvrouw in Het Nieuwsblad. "Maar na een tijdje begonnen de problemen. Er was vaak ruzie. Hij had in het verleden zelfs al gedreigd dat als ze hem ooit zou verlaten, dat het niet levend zou gebeuren. Ze had het echt niet getroffen met haar man."

Lees ook: Vrouw en minnaar faketen overval om Mimoun te vermoorden in Oude Ade

Toch dacht niemand dat de man echt tot actie zou over gaan. Rachida slaagde erin om een nieuw onderkomen te regelen en zou de dag erop verhuizen. Toen ze terugkwam om nog enkele spullen op te halen ging Ali door het lint en stak haar neer. "Een buur belde die avond de politie omdat hij een vrouw op een terras om hulp hoorde roepen", aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "De politie trof er de vrouw aan met een messteek in het hart en een zwaargehavend gezicht. De hulpdiensten hebben haar tevergeefs nog proberen te reanimeren. Haar man zat onder het bloed en zei aangevallen te zijn door de vrouw en dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Vermoedelijk sneed hij na de feiten echter zelf in zijn polsen. Uit het buurtonderzoek bleek immers dat het slachtoffer die dag aan een buur nog had verteld dat ze bang was van haar man, die haar bedreigd had met de dood."

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw en geeft zichzelf aan

De onderzoeksrechter verhoorde Ali en besloot hem in verdenking te stellen en te arresteren. Een veertigtal buurtbewoners en een organisatie voor vrouwenrechten kwamen afgelopen zondag bijeen bij het appartement van het slachtoffer van Marokkaanse afkomst om haar te herdenken. "Ze was altijd zo vriendelijk, maar ze was echt onderworpen", getuigt een andere buurvrouw. "Aanvankelijk wou ze haar man helemaal niet verlaten, maar ze besefte dat het zo niet verder kon. Ook hier kreeg iedereen schrik van hem. Hij zat hier altijd op het muurtje in gedachten verzonken en was enorm verzuurd. Zo dreigde hij er ooit eens mee dat hij een pistool zou kopen en alle kinderen uit het gebouw zou vermoorden. Waarom hij zulke dingen zei, hebben we nooit begrepen. We hebben alleszins de sloten van het gebouw laten veranderen en hopen dat hij niet meer terugkeert."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team