Zoeken

Rabeaa (69) redt pasgeboren baby in Frankrijk

19 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

Rabeaa, een grootmoeder van Noord-Afrikaanse afkomst, heeft het leven gered van een baby van anderhalve maand die aan het stikken was in een noodopvangcentrum van Coallia in het Franse Mureaux. Een tragedie kon ternauwernood voorkomen worden.

De gebeurtenissen vonden plaats op 5 april. Toen Marie, een jonge moeder die in een noodopvangcentrum van Coallia in Mureaux bij Yvelines verblijft, haar pasgeborene de fles gaf, begon het kind te stikken. "Er was iets mis," vertelde de 25-jarige moeder aan de krant Le Parisien. "Ik legde haar op mijn schouder, maar ze had haar ogen gesloten en ademde niet meer. Er kwam melk uit haar neus, haar gezicht werd blauw." In paniek zocht ze hulp in haar directe omgeving. Haar jonge buren beantwoordden haar oproep, maar konden niet echt helpen.

De brandweer werd erbij gehaald. "Iedereen was in paniek, niemand wist wat te doen," zegt Fatima, een maatschappelijk werkster in het opvangcentrum. "Uiteindelijk kwam deze dame en kalmeerde iedereen. Ze nam mijn dochter bij de voeten en ze begon weer te ademen en te huilen," zegt Marie. "Ik kan haar niet genoeg bedanken. Zonder deze oma, zou mijn baby er niet meer zijn."

De 69-jarige Rabeaa redde het leven van de pasgeborene. Deze moeder van vijf kinderen en grootmoeder van tien kleinkinderen, woont naast Marie. "Ik hoorde geschreeuw en ik dacht er niet echt over na," zegt de Algerijnse vrouw. "De moeder huilde en zei ’Mijn baby gaat dood, mijn baby gaat dood’. Ik zei dat ze zich geen zorgen hoefde te maken en nam de baby in mijn armen. Ik stopte haar neus dicht zodat ze door haar mond kon ademen en ze begon weer te ademen."

"Deze heldendaad moet worden geprezen," voegt maatschappelijk werkster Fatima eraan toe. "Het is goed om te zien dat mensen elkaar vandaag de dag nog steeds helpen. In onze instelling is het vaak moeilijk voor onze bewoners en dit mooie verhaal heeft het grootste goed gedaan aan iedereen die hier woont."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team