Zoeken

Issam verdronk bij redding bejaarde man en krijgt medaille

21 oktober 2021 - 15:00 - Wereld

©

Marlène Schiappa, minister van Burgerschap in Frankrijk, heeft postuum de gouden medaille toegekend aan de 39-jarige Issam Benayad, die verdronk toen hij op 21 mei op een strand in Cap d’Agde, een oudere man probeerde te redden.

De minister van Burgerschap heeft de gouden medaille voor daden van moed en toewijding op 14 oktober postuum toegekend aan Maud Fourny en Issam Benayad, meldt Actu. De laatstgenoemde is afkomstig uit Vitry-sur-Seine en kwam op 21 mei om het leven, toen hij op een strand in Cap d’Agde een bejaarde man van de verdrinkingsdood redde. Issam was met zijn vrouw en twee kinderen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Op 21 mei was het gezin in Cap d’Agde aangekomen. Hij was samen met zijn partner Maud op het strand van La Roquille in Cap d’Agd, toen hij om het leven kwam nadat hij een bejaarde man probeerde te redden. Issam was een steunpilaar voor de voetbalafdeling van sportvereniging Ultramarine in Vitry-sur-Seine en was vrachtwagenchauffeur van beroep.

Lees ook: Issam verdrinkt als held bij het redden van een bejaarde man in Frankrijk

"Ten koste van een aanzienlijke lichamelijke inspanning slaagt u erin de man in nood te redden en vervolgens terug naar het strand te keren om hem in veiligheid te brengen. Een getuige van deze hachelijke redding probeerde je te helpen, nadat hij zich aan een touw had vastgemaakt... Maar door de sterke deining en het geweld van de zee moest hij het opgeven", zei Marlène Schiappa. "Gealarmeerd door deze reddingsoperatie, arriveerden de brandweerduikers en namen het over; zij gingen naar uw partner. Maar Issam kreeg een hartstilstand en zal ondanks de verleende zorg, bezwijken aan de gevolgen van de verdrinking," vervolgde ze.

Lees ook: Rabeaa (69) redt pasgeboren baby in Frankrijk

Volgens de minister was het besluit van Issam er niet alleen één van opoffering, maar ook één van trouw aan zichzelf en aan zijn waarden. "Hij stierf als een held en het is onze plicht hem vandaag eer te bewijzen," voegde zij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team