Zoeken

Familie Taghi wilde advocaat Weski inzetten voor usb-smokkel

9 juli 2022 - 16:20 - Wereld

©

Familieleden van Ridouan Taghi waren van plan zijn advocate Inez Weski in te zetten voor het naar binnen smokkelen van usb-sticks in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught (EBI), waar Taghi gevangen zit. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar deze verdenking leidde tot de aanhouding van Youssef Taghi, neef en advocaat van Ridouan Taghi.

De verdenking van Weski kwam voort uit een gesprek tussen de zus en de zoon van Ridouan Taghi, waarin werd gezegd dat gevoelige informatie via USB-sticks buiten de EBI moest worden gebracht. Het onderzoeksteam was ervan overtuigd dat dit via Weski moest gaan gebeuren. Het proces-verbaal van deze verdenkingen werd opgemaakt in juli 2021, maar is nu pas toegevoegd aan het dossier in de zaak tegen Youssef Taghi, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Taghi wilde zwager "invalide maken"

Tijdens de inleidende zitting op woensdag zei justitie dat daarvoor geen enkel bewijs is gevonden en dat Weski geen verdachte is. Weski zegt in een reactie dat het "overhandigen van een USB-stick aan iemand in de EBI onmogelijk is". De advocaat Taghi systematisch wordt gefouilleerd. "Dus dit is logistiek onmogelijk en is ook nooit gebeurd!", benadrukt Weski. Zij zegt ook nooit door het Openbaar Ministerie te zijn ondervraagd.

Lees ook: Levenslang voor kopstukken die liquideerden voor Taghi

Youssef Taghi werd al verdacht van het doorspelen van informatie van Ridouan Taghi, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Woensdag werd de aanklacht uitgebreid met de betrokkenheid bij een poging tot moord of zware mishandeling van een ex-zwager van Ridouan Taghi. Ook wordt hij verdacht van poging tot omkoping van ambtenaren van de Belastingdienst en van een rechter in Marokko. Deze zou betrokken zijn bij de rechtszaak tegen twee broers van Ridouan Taghi, die in Marokko vastzitten voor een vergismoord. Ze schoten de zoon dood van een rechter in 2017 in Marrakech. Het eigenlijke doelwit van de schutters was clubeigenaar Mustapha el F.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team