Zoeken

Advocaten Youssef Taghi stoppen verdediging

23 september 2022 - 22:00 - Wereld

©

Advocaten Yassine Bouchikhi en Haroon Raza hebben de verdediging van hun cliënt Youssef Taghi, neef van Mocro Maffia-leider Ridouan Taghi, opgegeven. Beide raadsmannen weigeren commentaar te geven over de zaak.

Youssef Taghi werd eind 2020 aangesteld als advocaat voor mediazaken van Ridouan Taghi. Hij bezocht Ridouan Taghi tientallen keren, soms zelfs meerdere keren per dag. De twee neven communiceerden in de spreekkamer van de Extra Beveiligde Inrichting in Vught door elkaar aantekeningen te tonen op een blocnote en op een iPad.

Lees ook: Ridouan Taghi vraagt vrijspraak

Op 8 oktober vorig jaar werd Youssef Taghi gearresteerd op verdenking van het systematisch doorgeven van informatie. Volgens het Openbaar Ministerie gingen de meldingen over "lopende criminele activiteiten". Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij "handel in harddrugs", witwassen van geld en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Lees ook: Advocaat Taghi: plannen om Amalia te vermoorden absurd

André Seebregts is de nieuwe advocaat van Youssef Taghi. Seebregts verdedigt ook Anouar T., een ander familielid van Taghi. Een nieuwe voorlopige hoorzitting in de zaak van Youssef Taghi is gepland voor dinsdag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team