Zoeken

Mocro maffia: advocaten kroongetuige Nabil B. op dodenlijst

4 december 2020 - 16:20 - Wereld

©

De advocaten van de kroongetuige in het Marengo-proces Nabil B. hebben van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid te horen gekregen dat ze op een dodenlijst staan van de onderwereld.

Na de schokkende moord op advocaat Derk Wiersum op 18 september vorig jaar, heeft de onderwereld het opnieuw voorzien op twee raadsmannen van Nabil B, Peter Schouten en Onno de Jong. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van Nabil B., zou ernstig gevaar lopen.

Volgens De Telegraaf gaat het om een concrete dreiging in verband met het liquidatieproces tegen Ridouan Taghi en andere verdachten. Beide advocaten zijn niet van plan te stoppen met hun werk voor B. door de mededeling van de NCTV.

Wel vinden ze dat ze te weinig informatie krijgen van de NCTV over de dreiging. "We zijn slechts in algemene termen op de hoogte gesteld en vinden dat wij als beoogde slachtoffers recht hebben op volledige, gedetailleerde informatie", zegt Schouten tegen de NOS. "Ik vind dat iedereen die dit soort werk doet gewoon gedetailleerd op de hoogte moet worden gebracht als er zoiets aan de hand is. Anders ga je er zelf van alles bij invullen."
Schouten begrijpt dat het werk van de NCTV geheimhouding vereist, "maar daar ben ik als advocaat gewend mee om te gaan".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team