Zoeken

Mocro Maffia-acteur spilfiguur bij FC Banlieue

8 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

Rapper en acteur Khalid Alterch, beter bekend als ICE, kreeg veel waardering voor zijn briljante rol als Tonnano, de speler en trainer van het gezelschap FC Banlieue in de Nederlandse hitserie Mocro Maffia. De rol is op zijn lijf geschreven, hij speelt namelijk gewoon zichzelf.

Ondanks de ijskoude temperaturen zijn de meeste spelers van RKDEO 8 aanwezig, ze gaan het veld op in de hoop dat er ook wat oud-profs komen opdagen. FC Banlieue 2 beschikt met Nourdin Boukhari, Rick Kruys, David Mendes da Silva en Abel Tamata over vier oud-profs, waarvan enkel de laatste vandaag aanwezig kan zijn. "Het is wel jammer dat zij niet meedoen", zegt Steve de Waal, speler van het achtste elftal van RKDEO aan het AD. "Nadat we in een video bij Voetbal International zagen dat Banlieue veel profs heeft, begonnen we ons op deze wedstrijd te verheugen. Ik heb nog nooit tegen profs gespeeld. Als kind mocht ik een keer het veld oplopen met Feyenoord-spelers. Jezelf meten met zulke gasten is natuurlijk leuk."

Lees ook: Mocro Maffia-acteurs in vips-editie Hunted

Khalid Alterch is als rapper ICE en acteur in de hitserie Mocro Maffia, het bekendste gezicht van FC Banlieue 2, al is hij eerder een sfeermaker dan een coach voor het team. Hij zet de geluidsinstallatie op de zijlijn van het veld en zorgt voor een Kuip-sfeer die wel past bij FC Banlieue 2. "We proberen er altijd een feestje van te maken", zegt Alterch. "Voetbal moet vooral leuk zijn voor ons. Ik kijk serieus elke week uit naar de zondag en dan proberen we het zo gezellig mogelijk te maken. We zijn allemaal vrienden of familie van elkaar, dus de sfeer is altijd fijn en we proberen nooit op elkaar of op de scheidsrechter te schelden. Plezier staat echt op de eerste plaats."

Lees ook: Release Mocro Maffia Meltem op 10 december (video)

Het lachen, dollen en plezier maken typeert coach ICE volgens zijn ploeggenoot Zaïd Jarboue. "Hij is tegen iedereen hetzelfde. Of het nu Boukhari, Mendes da Silva of mij is, hij is hard en duidelijk. Hij zet iedereen op zijn plaats die denkt dat hij wat voorstelt. Sterallures worden niet gewaardeerd. Eigenlijk verschilt hij qua karakter niet zoveel van zijn rol als Tonnano in Mocro Maffia."

Lees ook: Mocro Maffia introduceert nieuw personage via korte film

Met ICE aan de leiding begint in Nootdorp het team stroef aan de wedstrijd, maar sluit uiteindelijk af met een 2-5 eindstand op het scorebord. "We willen per se kampioen worden", zegt Alterch. "Als er dan geen coronamaatregelen zijn, gaan we echt goed los hoor. Al moeten we dan niet uit de competitie gezet worden. We winnen alles zo makkelijk nu dat die kans er wel is. Maar ook in de vijfde reserve­klasse worden we kampioen hoor, honderd procent. Alleen winnen we die wedstrijden dan met 5-0 in plaats van 10-0."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team