Zoeken

Achter de schermen van Mocro Maffia

30 januari 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Na drie succesvolle seizoenen van Mocro Maffia moesten hoofdpersonages Paus, Potlood en Romano wel terugkomen voor een spannend vierde seizoen. Het AD keek eind september 2021 mee tijdens de opname van een scène in Hotel Akersloot.

De Videoland-serie Mocro Maffia is ongekend populair en veel fans kijken dan ook vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen van de epische misdaadserie. Op de set van Mocro Maffia komt acteur Nasrdin Dchar als eerste aan. Hij begeeft zich naar de cabinewagens voor kleding en make-up. Visagiste Marieke brengt een ’wondje’ aan op zijn wang, omdat zijn personage Potlood een klap krijgt in de serie. "Weet je wat Potlood allemaal heeft meegemaakt? Mocht er trouwens een vijfde seizoen komen, dan hoop ik dat dit wondje een litteken wordt. Dat is toch vet?", zegt acteur Nasrdin Dchar.

Lees ook: Vierde seizoen van serie Mocro Maffia is in de maak

De opnames van Mocro Maffia lagen maandenlang stil door corona, Dchar is dan ook blij om weer aan de slag te kunnen. "In Mocro Maffia zitten zoveel lagen. Jongeren worden in een wereld gesleurd waar levens zomaar kapot gaan. Families worden verscheurd. Met deze serie laten we een nachtmerrie zien die zoveel pijn laat zien." Maar de acteur krijgt op zijn Instagramaccount ook vaak positieve berichten over de rest van de cast. "Deze serie is een springplank voor nieuw talent. Jongeren die niet die wereld in willen, maar willen acteren."

Acteur Mandela Wee Wee, die Romano speelt in de serie, was bijna te laat. Er moest aan zijn auto gesleuteld worden. "Bij de garage heb ik nog even mijn tekst doorgenomen", zegt hij. "Op mijn telefoon. Vaak ga ik thuis met repeteren tegelijk iets anders erbij doen. Koken ofzo. Zo worden de teksten natuurlijker. Anders lijkt het wel alsof je de woorden opzegt."

Lees ook: Mocro Maffia-acteur spilfiguur bij FC Banlieue

Nasrdin Dchar en Mandela Wee Wee bereiden zich voor op de opname van een spannende scène in een bergruimte. De mannen lijken wat gespannen. "Ik heb al een tijdje niet gedraaid", zegt Dchar. "Mijn eigen voorstelling op toneel wel, hoor. En dat zijn 110 pagina’s tekst. Dan moet dit A4’tje ook lukken. Alleen even een ander laatje in mijn hoofd opentrekken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team