Zoeken

Koning Mohammed VI bezoekt slachtoffers aardbeving

12 september 2023 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI brengt een veldbezoek aan de door de dodelijke aardbeving getroffen gebieden in Marokko, waarbij meer dan 2900 mensen zijn omgekomen en 5500 gewond zijn geraakt.

Koning Mohammed VI brengt deze dinsdag 12 september een bezoek aan de regio’s die zijn getroffen door de hevige aardbeving die Marokko afgelopen vrijdagnacht opschrikte, volgens bronnen van Maghreb-intelligence. Het vliegtuig van de Koning zou in de namiddag landen op de luchthaven Marrakech-Menara. Op het programma van dit veldbezoek staan een inspectie van de gezondheidsfaciliteiten in de stad en een bezoek aan zwaar getroffen gebieden, waaronder het kamp in Asni waar veel daklozen verblijven.

Dezelfde bronnen melden dat Koning Mohammed VI zou kunnen verblijven in een speciaal voor de gelegenheid opgezette tentenkamp in Marrakech, als teken van steun aan de bevolking, zoals hij eerder deed tijdens de koudegolf die het gebied van Anfgou in de Midden-Atlas in 2007 trof.

Enkele uren na de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, sterker dan de aardbeving in Agadir in 1960 (5,8), heeft Koning Mohammed VI bevel gegeven aan het leger om met spoed "belangrijke menselijke en logistieke middelen, zowel lucht- als landcapaciteit, evenals gespecialiseerde interventiemodules bestaande uit zoek- en reddingsteams en een mobiel medisch-chirurgisch veldhospitaal" in te zetten. Op het terrein zijn reddingswerkers, vrijwilligers en militairen nog steeds bezig met het zoeken naar overlevenden en het bergen van lichamen.

Volgens de meest recente cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er 2901 mensen omgekomen bij de aardbeving en 5530 anderen gewond geraakt. Een eerdere balans die op maandag werd gepubliceerd, meldde 2862 doden en 2501 gewonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team