Zoeken

Minister Ramid vindt homohuwelijk onaanvaardbaar

28 juni 2013 - 22:04 - Marokko

©

Minister Mustapha Ramid van Justitie heeft zich fel uitgesproken tegen het homohuwelijk in een interview met Attajdid. De minister weigert een hervorming van het verdrag met Frankrijk dat het huwelijk tussen onderdanen van de twee landen regeert, zelfs maar te overwegen.

Volgens Ramid zal Marokko een huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht nooit erkennen. Gevallen van homohuwelijken zullen worden beschouwd als een verstoring van de openbare orde, en dus onderworpen worden aan een strafrechtelijke veroordeling.

Ook Frankrijk wil het verdrag van 10 augustus 1981 met Marokko niet herzien. Op 29 mei liet het Franse ministerie van Justitie weten dat de de internationale verdragen boven de wet op het homohuwelijk stonden.

Naast Marokko zijn homohuwelijken ook verboden tussen Franse burgers en mensen uit Algerije, Tunesië, Polen, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië, Kosovo, Slovenië, Laos en Cambodja.

Volgens Artikel 489 van het Marokkaanse Strafwetboek: "Wordt gestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van 200 à 1000 dirham, tenzij het ​​feit een ernstiger misdrijf vormt, ieder die een ongepast of tegennatuurlijke daad pleegt met een persoon van hetzelfde geslacht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team