Zoeken

Marokkaanse vrouwen mogen nationaliteit doorgeven aan buitenlandse echtgenoot

30 oktober 2013 - 22:00 - Marokko

©

Marokkaanse vrouwen getrouwd met buitenlanders zullen binnenkort de Marokkaanse nationaliteit aan hun echtgenoot kunnen doorgeven. Dat liet minister Mustapha Ramid van Justitie dinsdag in het Parlement weten.

"Artikel 10 van de nationaliteitscode geeft aan buitenlandse vrouwen die met een Marokkaan trouwen, het recht om de Marokkaanse staatsburgerschap te verkrijgen. Marokkaanse vrouwen getrouwd met buitenlanders genieten daarentegen niet van hetzelfde recht. Daarom zitten we soms met een Marokkaanse vrouw met Marokkaanse kinderen en een buitenlandse vader, wat voor problemen zorgt wanneer ze in Marokko verblijven", aldus Mustapha Ramid.

De minister van Justitie gaf aan dat zijn afdeling een wetsvoorstel had ingediend, dat aan de Marokkaanse vrouw het recht verleent om haar nationaliteit door te geven aan haar man, net zoals mannen dat in Marokko mogen doen.

"Leden van eenzelfde gezin mogen in geen geval worden onderworpen aan verschillende wettelijke regelingen" oordeelt Ramid, die nu op een goedkeuring van het wetsvoorstel moet wachten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team