Zoeken

Financiële chaos op As-Siddieqscholen Amsterdam

21 augustus 2022 - 20:20 - Wereld

©

De onderwijskwaliteit op de As-Siddieqscholen in Amsterdam zou volgens een vertrouwelijk rapport van de onderwijsinspectie onder druk staan door financieel wanbeheer en bestuurlijke chaos.

De drie islamitische basisscholen van de scholengroep As-Siddieq: Al Maes in West, Al Jawhara in Zeeburg en Al Yaqoet in Noord, hebben samen in totaal 1165 leerlingen. Het is de grootste islamitische onderwijsinstelling van Amsterdam. Maar de scholengroep kampt al jarenlang met een bestuurscrisis

Lees ook: Islamitische scholen dragen bij aan emancipatie moslims Nederland

Zo is er binnen de onderwijsinstelling onenigheid over herbenoemingen en het ontslag van bestuursleden en zou er een bedrag van bijna 300.000 euro onrechtmatig zijn uitgegeven. Volgens Het Parool heeft de onderwijsinspectie er geen vertrouwen in dat het bestuur de problemen op korte termijn kan oplossen.

Lees ook: Islamitische scholen steeds populairder in Nederland

Een onaangekondigd bezoek van de inspectie aan de Al Yaqoet zou kwetsbaarheden in de onderwijskwaliteit aan het licht hebben gebracht. De toezichthouder gaat in overleg met minister Dennis Wiersma van onderwijs over eventuele sancties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team