Zoeken

Miloud Chaabi geeft parlementszetel aan dochter

1 december 2011 - 09:00 - Marokko

©

De Marokkaanse miljardair Miloud Chaabi, verkozen in het parlement voor de Partij van Milieu en Duurzame Ontwikkeling in Kenitra op 25 november, heeft zijn ontslag ingediend.

De zakenman zou zijn afgetreden om zijn plaats af te staan aan zijn dochter Asmaa Chaabi, voormalige burgemeester van Essaouira en nummer twee op dezelfde lijst. De plaats van haar vader komt haar dus automatisch toe als hij zich terugtrekt.

Miloud Chaabi heeft zonder moeilijkheden de verkiezingen gewonnen in Kenitra, waar hij in de jaren ’40 zijn carrière begon als metselaar. Intussen is hij de rijkste man van Marokko met een fortuin geschat op 3 miljard dollar door Forbes magazine.

De man zou zich enkel kandidaat hebben gesteld bij de parlementsverkiezingen om een plaats aan zijn dochter te verzekeren. Zijn zoon, Faouzi Chaabi, kandidaat in Rabat, verloor tegen belangrijke politieke figuren zoals de minister verantwoordelijk voor de betrekkingen met het parlement, Driss Lachgar (USFP).

Update 5-12-2011 - Recht op weerwoord van Miloud Chaabi

Een nieuws gepubliceerd op 1 december 2011 stelt mijn aftreden als parlementslid voor Kenitra ten voordele van mijn dochter Asmaa. Ik wil dit formeel ontkennen. Het is een valse informatie dat absoluut ongegrond is. Mijn deelname aan de verkiezingen was in geen geval bedoeld om een plaats in het parlement aan mijn dochter te verzekeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team