Zoeken

Koninklijke familie faalt bij verkiezingen

29 november 2011 - 13:00 - Marokko

©

De ooms van koning Mohammed VI aan moederskant, Hassan en Jamal Amehzoune, beiden kandidaat bij de parlementsverkiezingen op 25 november in de provincie Khenifra, hebben geen zetel kunnen halen in in het parlement.

De oudste van de twee broers, Hassan Amehzoune, had zich kandidaat gesteld onder de kleuren van de Nationale groepering van onafhankelijken (RNI) in Khenifra.

Jamal Amehzoune, op de lijst van de Authenticiteit en moderniteit partij (PAM) in dezelfde regio, verloor zijn zetel in het parlement waar hij sinds 2007 zat.

Abdelouahed Bennani, oom van prinses Lalla Salma, de vrouw van koning Mohammed VI, PJD-kandidaat in Sidi Slimane, is er ook niet in geslaagd een plekje in het parlement te winnen. De regio wordt sinds jaren vertegenwoordigd door Abdelwahed Radi, huidige leider van de socialistische USFP en voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden.

In Marokko wordt er enkel nog gesproken over een eventuele ontmoeting tussen Koning Mohammed VI en PJD-leider Abdelilah Benkirane. Daarbij zou Benkirane mogelijk Premier worden benoemd en de taak krijgen een nieuwe regering te vormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team