Zoeken

Nador: gloednieuw veerbootterminal om Marokkaanse diaspora te verwelkomen

7 mei 2024 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Met de Marhaba-operatie 2024 in aantocht, zet Jamal Chaarani, gouverneur van de provincie Nador, vaart achter de bouw van de nieuwe veerbootterminal die de Marokkaanse diaspora deze zomer zal verwelkomen.

Op donderdag bezocht Jamal Chaarani de bouwplaats van de nieuwe terminal in de gemeente Beni Ansar om de voortgang van de werkzaamheden te evalueren. Het project omvat de renovatie van de terminal en omgeving, de uitbreiding van de capaciteit, de creatie van recreatie- en administratieve zones, de installatie van een passagierslounge en de verbreding van de grenscontroles voor voertuigen en passagiers.

Lees ook: Meer boten naar Marokko deze zomer

De bouw van de nieuwe terminal maakt deel uit van het investeringsprogramma van de Nationale Havenautoriteit. Het doel is om de haven van Nador te verbeteren en te moderniseren, terwijl de efficiëntie en de capaciteit voor passagiers- en goederenvervoer worden vergroot. De terminal moet ook de doorgang van wereld-Marokkanen vergemakkelijken. De kosten van het project worden geschat op ongeveer 162 miljoen dirham. De werkzaamheden moeten op eind mei worden afgerond.

Lees ook: Marhaba 2024 belooft extra druk te worden

Het bezoek van de gouverneur valt binnen het kader van de inspanningen om de kwaliteit en de ontvangstvoorwaarden van de Marokkaanse diaspora te verbeteren en om toezicht te houden op de uitvoering van structurerende projecten in de provincie, met inbegrip van die gericht op de ontwikkeling en modernisering van de haveninfrastructuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team