Zoeken

Miljardair Hassan Derham mogelijk gearresteerd

11 maart 2021 - 15:10 - Marokko

©

De voormalige voorzitter van de gemeenteraad van Laayoune-Marsa, de miljardair Hassan Derham, is niet verschenen voor de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep van Marrakech. Er loopt een onderzoek naar hem wegens verduistering van overheidsgelden en vervalsing van officiële documenten. Hij zal waarschijnlijk worden aangehouden en in voorlopige hechtenis worden genomen.

Eind vorige week verschenen in totaal 16 personen voor de rechter die belast is met het onderzoek naar de verduisteringszaak in de gemeente Laayoune-Marsa. De website Achkayen meldt dat Hassan Derham, de enige afwezige op de zitting, tijdens de preliminaire zitting een waarschuwing had gekregen.

Het feit dat hij geen geldige reden heeft opgegeven om niet te verschijnen of om door een advocaat te worden vertegenwoordigd, zou ertoe kunnen leiden dat de miljardair in voorlopige hechtenis wordt genomen, aldus dezelfde bron.

Hassan Derham en 16 andere verdachten, onder wie de penningmeester, adviseurs en bedrijfsdirecteuren, zijn voor de rechter gedaagd wegens verkwisting van overheidsgeld en vervalsing van administratieve documenten.

Bladna.nl