Zoeken

Miljardair Derham verliest rechtszaak tegen erfgenamen voormalig zakenpartner

20 februari 2021 - 12:40 - Marokko

©

Het hooggerechtshof van Rabat heeft het cassatieberoep goedgekeurd dat werd ingediend door de erfgenamen van een Franse investeerder, die in beroep werd veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 110 miljoen dirham aan de Marokkaanse miljardair Hassan Derham.

De ‘Sahrawi’ zakenman is nog niet klaar met justitie. In het arrest 238/6/12/2021, aanvaarde het Hof van Cassatie de nietigverklaring van de beschuldiging van fraude. Dit werd in beroep bevestigd en terug verwezen naar deze rechtbank.

Een besluit dat de Marokkaanse zakenman niet zal bevallen. Zijn imperium dreigt namelijk te bezwijken onder de schulden. Het bedrijf van het voormalige parlementslid, dat ook vervolgd werd voor een gemeentezaak, heeft niet minder dan 500 miljoen dirham aan schulden opgebouwd, naast de 300 miljoen dirham die door banken en het socialezekerheidsfonds worden opgeëist.

Ondanks bemiddelingspogingen door voormalige staatslieden, werd de zaak toch voor de rechter gebracht omdat er geen minnelijke schikking bereikt kon worden. Hassan Derham beschuldigde zijn voormalige Frans-Algerijnse partner van verduistering. Hij zou de bekendheid van Derham hebben gebruikt om verschillende overschrijvingen naar buitenlandse rekeningen te verrichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team