Zoeken

Militaire luchtmachtbasis Benguerir wordt gerenoveerd

20 april 2021 - 19:40 - Marokko

©

Marokko wil renovatiewerkzaamheden uitvoeren op de militaire luchtmachtbasis van Benguerir, bekend als de zesde luchtmachtbasis van de Royal Air Force (6ᵉ BAFRA). Dit zal de capaciteit van deze uitvalsbasis vergroten.

Er zullen ingrijpende renovaties worden uitgevoerd op deze luchtmachtbasis, die dienst heeft gedaan als geavanceerde implementatiebasis voor het US Strategic Air Command, en onderdak heeft geboden aan Boeing B-47 bommenwerpers en Boeing KC-97 tankers, meldt Maghreb Intelligence.

Op de agenda van de operatie staat de uitbreiding van het gebied dat bestemd is voor de landingsbanen met bijna 7 hectare extra. Een onteigening van grond in de gemeente Oulad Melloul in Rhamna zal dit gebied beschikbaar maken. Premier Saaddedine El Othmani heeft het onteigeningsbesluit reeds ondertekend. De dienst staatseigendommen en Mohamed Benchaâboun, minister van Financiën, zijn belast met de uitvoering ervan.

De zesde luchtmachtbasis van het organigram van de Marokkaanse luchtmacht, de militaire luchtmachtbasis van Benguerir, staat opnieuw in de belangstelling sinds de levering van de Lockheed F-16C/D gevechtsvliegtuigen, gegroepeerd in drie gevechtssquadrons (Falcon, Spark en Viper).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team