Zoeken

Marokkaanse vliegtuigen met medische noodhulp aangekomen in Tunesië

17 juli 2021 - 15:00 - Marokko

©

Afgelopen donderdag er zijn er vanuit Marokko drie militaire vliegtuigen vertrokken met 13,5 ton aan medische hulpgoederen aan boord die bestemd zijn voor Tunesië. Op instructie van Koning Mohammed VI zijn er complete reanimatie-eenheden, bestaande uit honderd bedden, honderd beademingsapparaten en twee zuurstofgeneratoren naar het Noord-Afrikaanse land gestuurd.

De drie vliegtuigen zijn in de ochtend vanaf de luchtmachtbasis in Kenitra naar Tunesië vertrokken, meldt persbureau MAP. Alle drie de vliegtuigen vervoerden 13,5 ton medische apparatuur.

Lees ook: Koning Mohammed VI stuurt medische noodhulp naar Tunesië

De apparatuur zal worden gebruikt voor het opzetten van twee reanimatie-eenheden met een capaciteit van 50 bedden. Ook worden de bijbehorende 100 beademingsapparaten en twee zuurstofgeneratoren met een capaciteit van 33 kubieke meter per uur aan Tunesië geleverd.

Volgens het persbureau zullen er in de komende dagen nog meer vluchten worden uitgevoerd om alle apparatuur in Tunesië te krijgen. De epidemiologische situatie in het Noord-Afrikaanse land is ernstig. Op dit moment zijn 461 per 100.000 inwoners van Tunesië besmet met het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team