Zoeken

Marokko koopt tactische transportwagens uit India

10 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

Marokko heeft tactische transportwagens uit India aangekocht om de vloot van de Royal Armed Forces (FAR) te versterken. De eerste beelden van de voertuigen zijn online te bekijken.

De Tata LPTA 2038 militaire voertuigen werden aangepast voor woestijngebieden zoals in het zuidoosten van Marokko, waar ze binnenkort ingezet zullen worden, meldt FAR-Maroc. De voertuigen worden reeds gebruikt in Rajasthan, in de droge regio van de Thar-woestijn.

Lees ook: Marokko wil Israëlische kruisraket Delilah kopen

De transportwagens zijn ook uitgerust met laad- en lossystemen, all-wheel drive, 6x6 met hoge mobiliteit en kunnen ook nog uitgerust worden met een schietplatform, een raketwerper met meerdere lopen en zelfs een batterij voor het afvuren van raketten, benadrukt FAR-Maroc.

Lees ook: Aanzienlijke stijging Marokkaanse militaire uitgaven in 2021

De voertuigen komen bovenop andere types vrachtwagens die onlangs door Marokko werden aangekocht bij de fabrikanten Renault, Mercedes en Man, aldus het forum, dat schrijft dat deze militaire investering deel uitmaakt van een plan om de vloot van tactische voertuigen van het Marokkaanse leger te vernieuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team