Zoeken

Merzouga vertrouwt op binnenlandse toerisme

10 oktober 2020 - 15:20 - Marokko

©

Binnenlands toerisme biedt de beste kansen op een herstel van deze sector in Merzouga. De populaire toeristische bestemmingen in de regio Draa-Tafilalet is zwaar getroffen door de coronacrisis. De regio denkt genoeg troeven in handen te hebben om Marokkaanse toeristen naar zich toe te trekken.

De toerismesector in Marokko is door de coronacrisis zwaar getroffen. Toch hebben ze in de stad Merzouga goede hoop dat binnenlands toerisme de regio Draa-Tafilet kan redden. "De plotselinge en snelle daling van het aantal buitenlandse toeristen heeft een negatieve invloed gehad op de inkomsten", zegt Lahcen Ougharas, eigenaar van een hotel in de omgeving.

Merzouga is één van ’s werelds meest geliefde reisbestemmingen waar elk jaar culturele en sportieve activiteiten worden gehouden. Deze evenementen zijn stopgezet vanwege de pandemie en de voorzorgsmaatregelen. Binnenlands toerisme kan een oplossing zijn voor de regio die bekendstaat om haar prachtige uitzicht op gouden zandduinen en woestijn. Gemoderniseerde accommodaties zorgen voor een aangename vakantie-ervaring. De toerismebranche roept professionals op om na te denken over oplossingen om het toerisme in de regio te bevorderen.

Marokko verloor 18,3 miljard dirham aan inkomsten door het verlies aan buitenlandse toeristen. Toerisme is een belangrijk bron van inkomsten voor het land. In de maand juli was de daling zelfs 90,1% procent. Het aantal toeristen en het aantal overnachtingen in hotels daalde eind juni 2020 met respectievelijk 63,5% en 59,1%.

Om de gevolgen van de gezondheidscrisis voor het toerisme te beperken en het herstel te versnellen, werd op 3 augustus een contract door de toerismesector ondertekend om zich te houden aan 21 maatregelen van 2020 tot 2022. Dit contract is opgesteld voor publieke en privébedrijven om de prestaties van vóór de crisis te herstellen, meldt persbureau MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team