Zoeken

Touroperators pleiten voor PCR-test bij aankomst in Marokko

16 oktober 2020 - 12:20 - Marokko

©

Vanwege het trage herstel van het toerisme in Marrakesh, pleiten touroperators, waaronder het Franse syndicaat van touroperators (SETO), om vereiste PCR-test voor toeristen af te nemen bij aankomst in Marokko. Nu moeten reizigers voordat zij op het vliegtuig stappen een negatief testresultaat overleggen.

Het herstel van de toerisme sector in Marrakesh is een kwestie van nationaal belang in Marokko. Het vertrouwen van de autoriteiten en ondernemers in de heropleving van het toerisme is aangewakkerd door de 160 Franse toeristen die onlangs de rode stad hebben bezocht.

Vanwege de strikte toegangsvoorwaarden in Marokko, wil het SETO dat Royal Air Maroc er mede voor gaat zorgen dat Franse toeristen weer makkelijker naar het koninkrijk af kunnen reizen.

SETO pleitte er daarom voor dat reizigers worden vrijgesteld van het overleggen van de PCR-test bij vertrek en bij aankomst. "De voorwaarde om bij het instappen een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur te moeten overleggen, is een grote belemmering voor reizigers uit Frankrijk, aangezien de tijd die nodig is om testresultaten te verkrijgen ruim 72 uur duurt", zegt het SETO.

Volgens Mustapha Amalik, hoteleigenaar in Marrakesh, biedt de stad met haar variatie aan ruim opgezette hotelcomplexen en toeristische trekpleisters met grote open ruimtes die goed geventileerd zijn, genoeg mogelijkheden voor toeristen om er veilig hun vakantie door te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team