Zoeken

Ouarzazate zet in op binnenlandse toerisme

8 oktober 2020 - 21:30 - Marokko

©

De toeristenstroom in Ouarzazate is afgenomen sinds het coronavirus opkwam en de regering beperkende maatregelen nam. Nu probeert de regio haar situatie te verbeteren door in te zetten op binnenlands toerisme.

De beslissing om sinds juni 2020 hotels te heropenen heeft de afname van het aantal toeristenbezoeken in deze provincie nog niet echt omgekeerd. Met de voortdurende sluiting van de landsgrenzen, is het herstel nogal teleurstellend. Van de 150 hotels en hostels in Ouarzazate zijn er momenteel slechts vijf open en de klanten zijn nog steeds schaars, blijkt uit gegevens van de Regionale Raad voor Toerisme (CRT).

De manager van een viersterrenhotel, geïnterviewd door persbureau MAP, uit zijn zorgen over de situatie in de sector in deze tijden van crisis. Omdat het de sector voor de crisis nog voor de wind ging hebben verschillende hoteliers enorme investeringen gedaan in de renovatie van hun hotels, wat de situatie nu nog erger maakt volgens de manager in kwestie. De CRT van Draa-Tafilalet, die onlangs haar president Rahou Belghazi heeft verloren aan Covid-19, adviseert de hotels om zich in hun reclamecampagnes te richten op binnenlands toerisme om het verlies aan hotelgasten enigszins te kunnen compenseren. De huidige president, Mohamed Takhchi, kondigde begin deze maand een plan aan voor het stimuleren van binnenlands toerisme door promoties en verlaging van de tarieven aan te bieden.

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) heeft een budget van 1,2 miljoen dirham vrijgemaakt voor een mediacampagne die Marokkaanse toeristen naar de regio Draa-Tafilalet moet gaan trekken. In de campagne moet vooral de nadruk worden gelegd op de schoonheid van het landschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team