Zoeken

Melilla bezorgd om sterke groei haven Nador

11 oktober 2019 - 14:30 - Economie

©

In Melilla wordt met bezorgdheid gekeken naar de steeds groeiden samenwerking tussen de havens van Andalusië in het zuiden van Spanje en die van Nador.

Het ondernemingsverbond van de enclave in het noorden van Marokko heeft dat tijdens een persconferentie eerder deze week bekendgemaakt. Een dergelijke samenwerking brengt volgens zakenlieden in Melilla enorme schade met zich mee voor de lokale economie.

Economische actoren in de enclave begrijpen ook niet waarom de Spaanse regering weigert te reageren op het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de commerciële douane bij de grensovergang van Bni Nssar definitief te sluiten.

Les Ecos bericht dat deze actoren het onbegrijpelijk vinden dat hun regering "veel meer interesse heeft in de belangen van Rabat" en helemaal niet bereid is om voor hen op te komen.

Ook de investeringen van Spanje in Marokko worden aan de kaak gesteld. "We worden aan ons lot overgelaten", aldus José Reyes, voorzitter van het ondernemingsverbond in Melilla, die voor het "einde van de nutteloze onderhandelingen" tussen Madrid en Rabat pleit.

Bladna.nl