Zoeken

Melilla verloor 100 miljoen euro door sluiting Marokkaanse douane

9 september 2018 - 17:37 - Economie

©

Melilla wordt financieel gewurgd sinds het besluit van Marokko om de douanepost bij de grensovergang met de enclave te sluiten voor goederen.

De stad zou al ruim 100 miljoen euro hebben verloren sinds de sluiting op 1 augustus dit jaar. Volgens Al Massae daalden de handelsactiviteiten in de stad met 25% in een maand tijd. De plaatselijke bevolking vreest het ergste als Marokko en Spanje geen oplossing vinden.

In Melilla beschuldigen de autoriteiten de Spaanse regering ervan niets te hebben gedaan om de enclave te beschermen. Marokko wordt ook gehekeld omdat de Marokkaanse autoriteiten de gevolgen van een dergelijke beslissing kennen en er voordeel uit willen trekken.

Een spoedmeeting staat in de komende dagen gepland tussen Nabyl Lakhdar, baas van de Marokkaanse douane, en María Pilar Jurado Borrego, directrice van de Spaanse douane.

Samen zullen de twee douaneverantwoordelijken naar een oplossing zoeken, wetend dat Marokko een heropening van de douanepost weigert. Goederen kunnen enkel nog via Bni Nsar worden ingevoerd, officieel om tegen de smokkel te strijden en de haven nieuw leven in te blazen. De grote vraag is of Sebta ook gaat volgen?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team