Zoeken

Moslims Melilla van vrijdagsgebed beroofd

31 oktober 2019 - 14:50 - Marokko

©

Het merendeel van de moslims in Melilla ervaren moeilijkheden om in moskeeën te gaan bidden vanwege de afwezigheid van imams. De Spaanse autoriteiten hebben namelijk de toegang tot de enclave verboden aan Marokkaanse imams.

Europapress bericht dat de situatie vooral problematisch is tijdens het vrijdagsgebed. De Commissie van moslims in Melilla noemt het besluit van de autoriteiten "schandalig en onaanvaardbaar".

De imams worden bij de grensovergangen tegengehouden omdat ze niet over een verblijfsvergunning beschikken. Dit zou dus betekenen dat op termijn de visumplicht voor alle Marokkanen zal gelden, ook mensen uit de regio van Nador die momenteel geen visum nodig hebben om de enclave te bezoeken.

In een verklaring bericht de organisatie onder meer over de imam van de moskee van Los Penares die bij de grens werd tegengehouden en naar Marokko werd teruggestuurd. Door zijn afwezigheid werd er geen vrijdaggebed gehouden in de moskee die 300 gelovigen verwelkomt.

Een woordvoerder van de commissie stelt dat "deze respectloze houding ten opzichte van moslims te wijten is aan de weigering van de lokale overheid om de juridische situatie van imams te regulariseren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team