Zoeken

Melilla verbiedt bouwmaterialen uit Marokko

26 februari 2011 - 08:30 - Economie

©

De invoer van bouwmaterialen uit Marokko is verboden door de autoriteiten van de Spaanse enclave Melilla sinds medio februari. Deze maatregel wordt sterk bekritiseerd door professionals uit de industrie aan beide kanten van de grens.

Dit besluit, hetwelk niet werd gecommentarieerd door de Marokkaanse autoriteiten, kwam er tengevolge van het niet-voldoen aan de Europese normen van bouwmateriaal afkomstig uit Marokko.

Het besluit zou geen significante invloed op de Marokkaanse bouwsector hebben, maar kan nog steeds een impact hebben op kleine importeurs en aannemers in de regio van Nador.

Ook in Melilla komt dit besluit niet als een consensus bij de industriëlen, die het reeds zwaar te verduren hebben tengevolge van de hoge kosten van materialen uit Europa.

Honderden mensen verzamelden zich afgelopen vrijdag in Melilla om aan de lokale overheid te vragen om een termijn van vier maanden in te stellen vóór de toepassing van deze maatregel. De regering beweert gewoon een douane-overeenkomst uit te voeren, dewelke werd getekend met Marokko in 2004.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team