Zoeken

Kiko Veneno: "Spanje moet Sebta en Melilla teruggeven aan Marokko"

17 februari 2011 - 09:03 - Marokko

©

De lokale overheid van Sebta heeft het concert van de zanger Kiko Veneno van vrijdag a.s., geannuleerd wegens de zanger op zijn minst gevoelige uitspraken deed. Hij verklaarde onlangs dat als Engeland Gibraltar aan Spanje zou teruggeven, ook Spanje op zijn beurt Sebta en Melilla aan Marokko zou moeten teruggeven.

Kiko Veneno verklaart aan het Spaanse dagblad El Economista, dat beide steden, Sebta en Melilla zich op Marokkaans grondgebied bevinden, ook al zijn deze steden allicht 500 jaar bezet door Spanje.

De Spaanse artiest zegt eveneens dat de Iberische Staat aanzienlijk veel geld verliest aan het behouden van het bewind over deze enclaves, dit louter om politieke en speculatieve reden.

In zijn uitgave van deze dinsdag, geeft El Mundo aan dat Kiko Veneno zich verontschuldigd heeft tegenover de bevolking van Sebta en Melilla, zeggende dat hij hierbij niemand heeft willen kwetsen.

De lokale overheid van Sebta is maandag overgegaan tot de terugbetaling van de tickets van diegenen die plaatsen gereserveerd hadden voor het concert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team