Zoeken

Overheid herziet contract Amendis in Marokko

25 maart 2011 - 11:54 - Economie

©

Het management contract voor water, sanitaire voorzieningen en elektriciteit tussen de stad Tangier en Amendis, dochteronderneming van de Franse Veolia, zal worden herzien, liet Nizar Baraka, Afgevaardigde minister van Economische en Algemene zaken, weten.

Deze herziening werd woensdag aangekondigd in Parijs, waar zes Marokkaanse ministers momenteel op officieel bezoek zijn, en wordt toegeschreven aan de tarieven van Amendis die beschouwd worden als exorbitant en niet in overeenstemming met de lokale koopkracht.

De twee partijen zullen zich daarom "opnieuw buigen over de voorwaarden van het contract, service-en prijsbeleid die zal worden toegepast op dezelfde manier als dat gebeurde met Lydec (Casablanca) vorig jaar".

Honderden demonstranten verzamelden zich in Tangier op 18 februari om te protesteren tegen deze prijzen en de ontbinding van dit contract te eisen. De demonstranten hadden toen een politiebureau, de lokale tak van Veolia en bankkantoren van Société Generale Marokko geplunderd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team