Zoeken

Aangrijpende getuigenis van meisje dat verkocht werd om naar Tanger te worden gestuurd

26 november 2022 - 19:00 - Wereld

©

Een van de vele minderjarig meisjes die door de Franse justitie en hun familie als "probleemgevallen" werden beschouwd en in de jaren 1950 tot 1970 in de katholieke heropvoedingsgestichten van Good Shepherd werden geplaatst, legt een aangrijpende getuigenis af. Ze werd verkocht om op een boot naar Tanger te gaan.

"Zoals elk gesloten centrum, natuurlijk, vanaf het moment dat het volledig gesloten is, zijn er misstanden. En er is veel misbruik gemaakt. Fysiek geweld, moreel geweld... Wat ons het meest treft is altijd die devaluatie, dat we niets waard zijn, dat alleen onze ziel gered kan worden", vertelt Fabienne Bichet aan Brut.

Lees ook: Jaarlijks honderden adopties door buitenlanders in Marokko

Ze herinnert zich de beproeving in het Franse Toulouse. "Ik was in Toulouse, ik zat opgesloten in een oud klooster en er waren twee meter hoge muren met gebroken flessen. Zodat we niet zouden weglopen", vervolgt Fabienne, die aangeeft dat dergelijke gesloten centra door prostitutienetwerken in de gaten werden gehouden.

Fabienne vertrouwde ook toe dat ze verkocht was. "Het was onvermijdelijk, we werden gevangen en mishandeld, en persoonlijk werd ik zelfs verkocht om op een boot naar Tanger te gaan. Ik was het voorwerp van de verkoop, ik zag de kaartjes op de tafel, ik ging naar het toilet, er was een dakraam in het toilet en ik kon ontsnappen."

Lees ook: Adoptiemoeder in Meknes die jongetje misbruikte cel in

"Maar terwijl ik mezelf kon redden, hoeveel zijn er in dezelfde val gelopen als ik, hoeveel zijn er verkocht, hoeveel zijn er op boten naar Tanger gestuurd?", vraagt ze zich af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team