Zoeken

Adoptiemoeder in Meknes die jongetje misbruikte cel in

25 maart 2015 - 18:08 - Marokko

©

De officier van justitie in Meknes heeft de inhechtenisneming bevolen van de vrouw die haar 5-jarige adoptiezoontje mishandelde en misbruikte.

Volgens Al Akhbar werd de beslissing genomen dankzij de snelle mobilisatie van meerdere kinderrechtenverenigingen en de vele media-aandacht. Het medisch rapport bevestigde de misbruiken die de kleine Ayman onderging.

Onlangs merkte een verantwoordelijke van het kinderdagverblijf waar de kleine Ayman overdag verbleef, dat hij mank liep en in het gezicht was geslagen. De getraumatiseerde jongen had zwaar geïnfecteerde wonden die bedekt waren met plastic.

De verdachte, rond de vijftig, is vrijgezel en werkte jarenlang voor de rechtbank van Meknes. Vorig jaar werd ze naar Ifrane overgeplaatst. Verrassend is dat haar adoptie aanvraag in 2012 was geweigerd maar dat ze het kind toch mee naar huis mocht nemen!

De vrouw wacht in de Toulal 3 gevangenis haar proces af. De Stichting Rita Zniber voor kinderrechten heeft zich burgerlijke partij gesteld en eist de maximale straf.

Bladna.nl