Zoeken

PJD vormt bedreiging voor "media Makhzen"

24 april 2012 - 18:30 - Marokko

©

Leiders van de PJD partij roepen op tot het vetrek van een aantal mediaverantwoordelijken, met op de eerste lijn de CEO van 2M Salim Cheikh, en de informatiedirectrice van dezelfde zender, Samira Sitail.

Beiden worden maar weinig gewaardeerd bij de PJD sinds hun recente verschijningen in de media, over de nieuwe televisierichtlijnen opgelegd door het ministerie van Communicatie.

Om hen te doen aftreden wil de PJD Premier Abdelilah Benkirane een decreet hierover doen aannemen. Benkirane zou hier mogelijk op kunnen ingaan, anders zou zijn partij de verkiezingsbeloften niet kunnen houden.

Volgens de econoom Driss Ben Ali, zou de vele kritiek tegen El Khalfi’s beslissing komen van de "lobbyen van de media Makhzen", dewelke vrezen voor hun, vaak illegaal verkregen, belangen.

De analist denkt dat sinds de publicatie van de namen van transportvergunninghouders, sommige lobbyen wanhopig proberen de PJD een stok in het wiel te steken.

Anderen geloven dat de islamitische regering een "geheim programma" heeft, dewelke een bedreiging vormt voor de democratie en de waarden van openheid en pluraliteit van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team