Zoeken

Haca-baas Ahmed Ghazali zondebok van de regering?

15 mei 2012 - 12:55 - Marokko

©

Ahmed Ghazali is donderdag ontslagen uit zijn functie van voorzitter van de Hoge Autoriteit van Audiovisuele Communicatie (HACA) en vervangen door Amina Lamrini El Ouahabi. Ook is Jamal Eddine Naji benoemd tot algemeen directeur van de audiovisuele communicatie.

Het is de snelle goedkeuring door de HACA van de nieuwe specificaties besloten door communicatieminister Mustapha El Khalfi, voor de publieke televisiezenders Al Aoula en 2M, die Ghazali zijn job zouden hebben gekost.

Het ontslag van Ahmed Ghazali zou de enige optie zijn geweest om regering Benkirane niet in verlegenheid te brengen, vooral omdat Mustapha El Khalfi ermee had gedreigd op te stappen als de specificaties niet werden uitgevoerd.

Het bestuur heeft intussen besloten de twee zenders te laten verder te werken met de oude specificaties, en dit totdat de nieuwe regels worden gepubliceerd in het staatsblad.

Een paar minuten na de benoeming van de nieuwe bazen van HACA, zou Samira Sitail, nieuwsdirectrice bij 2M, hierover SMS berichten hebben verstuurd naar verschillende journalisten. Haar reactie weerspiegelt haar gevoel van overwinning na haar strijd tegen de beslissing van El Khalfi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team