Zoeken

Taxivergunning: eigenaren vrezen vrijgeving

8 maart 2012 - 15:05 - Marokko

©

Eigenaren van taxivergunningen vrezen ervoor dat hun namen worden vrijgegeven door de regering. Vorige week had het ministerie van Verkeer namelijk een lijst van eigenaren van transportvergunningen onthuld.

Een meeting tussen Aziz Rebbah, minister van Verkeer, en vakbonden van de transportsector is hierdoor zondag uit de hand gelopen.

Mohamed Mitali, voorzitter van de Unie van nationale federaties van transportprofessionals, zelf afwezig, vertelde dat "bevoorrechte vakbondsleiders bang zijn dat de lijst van houders van taxivergunningen wordt onthuld. Dit heeft ertoe geleid dat sommige mensen tweedracht hebben proberen zaaien op de vergadering".

De taxi "grimates" worden nochtans niet toegekend door het ministerie van Verkeer, maar door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er is ook geen enkele aanwijzing dat Mohand Laenser zijn collega van Verkeer wil opvolgen door de lijst van eigenaren van taxivergunningen te onthullen.

Deze lijst, als het wordt vrijgegeven, zal voor veel opschudding zorgen in Marokko. Volgens de coördinator van taxiprofessionals, Lhaj Chafai, "bezitten sommige eigenaars tot zeven of acht vergunningen (...), daarbij behoren militairen, politieleden en zelfs politici"...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team