Zoeken

Noussair Mazraoui: "We kunnen geschiedenis schrijven" in Qatar

20 november 2022 - 17:00 - Sport

©

De Marokkaans international Noussair Mazraoui is net als rechtsback Achraf Hakimi, zeer optimistisch over de deelname van de Atlas Leeuwen aan het WK-2022 in Qatar. Hij is ervan overtuigd dat het mogelijk is om samen geschiedenis te schrijven.

"Met Kroatië en België treffen we de nummers twee en drie van het WK 2018, de groepsfase wordt dus wel heel moeilijk. Toch denk ik dat we een kans hebben, het hangt ook af van onze eigen prestaties. Ik ben overtuigd van de kwaliteit van ons team. We kunnen geschiedenis schrijven," zei Noussair Mazraoui in een interview met Goal.

Lees ook: Noussair Mazraoui loopt net voor WK blessure op

De ster van Bayern München rekent op de kracht van de Atlas Leeuwen om van de deelname aan het WK in Qatar een succes te maken. "Ik denk dat we qua techniek één van de sterkste teams op het WK zullen zijn. We hebben een uitstekende mix in het team met veel jonge spelers en een aantal oudere spelers, die al een goede carrière achter de rug hebben en voor de nodige ervaring kunnen zorgen," zei hij. Daarbij haalde hij grote namen aan die voor Europese topclubs spelen, zoals PSG-ster Achraf Hakimi en Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech, maar ook spelers als Sofiane Boufal, Abdelhamid Sabiri en doelman Yassine Bounou alias Bono.

Lees ook: Achraf Hakimi bij beste spelers op WK Qatar

Marokko is ingedeeld in groep F en begint zijn zesde deelname aan het WK met een wedstrijd tegen Kroatië (finalist van de vorige editie) op 23 november. Daarna is België aan de beurt (uitgeschakeld door Frankrijk in de halve finale van de vorige editie), en op de 3ᵉ dag speelt Marokko ten slotte tegen Canada (speelden eerste en laatste WK-wedstrijd 36 jaar geleden in 1986).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team