Zoeken

Marokko brak drie records op WK-2022

4 december 2022 - 14:00 - Sport

©

Op het WK in Qatar leveren de Atlas Leeuwen zowel collectief als individueel historische prestaties. Marokko is het enige Arabische land dat nog altijd in de running is.

De Atlas Leeuwen schrijven een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van het voetbal. Ze zijn het eerste Afrikaanse team dat bovenaan een WK-groepsfase eindigt, sinds Nigeria in 1998. Hun eerste wedstrijd van het WK eindigde in een doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië, finalist op het WK van 2018.

Lees ook: Marokko speelt 8ᵉ finale tegen Spanje op WK

In hun tweede wedstrijd versloegen de Atlas Leeuwen België, de halvefinalist op het WK van 2018, en kwamen op de eerste plaats in groep F terecht. Donderdag kwalificeerde Marokko zich voor het eerst sinds 1986 voor de achtste finales, na Canada te hebben verslagen (2-1). Het is ook de eerste keer dat Marokko een niet-Europees team heeft verslagen op het WK.

In Qatar wordt niet enkel collectief gepresteerd. Hakim Ziyech beloofde te schitteren tijdens het WK en hij kwam zijn belofte ook na. De sterspeler heeft een groot aandeel in de historische prestatie van Marokko. Hij scoorde het snelste doelpunt (4 minuten) in de geschiedenis van Marokko op het WK.

Lees ook: Marokko speelt 8ᵉ finale tegen Spanje op WK

Het avontuur gaat verder voor de Atlas Leeuwen. Volgende week dinsdag nemen ze het in de achtste finales op tegen Spanje. De laatste ontmoeting tussen de twee buurlanden vond plaats tijdens de groepsfase van het WK 2018. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team