Zoeken

Ziyech en Hakimi, het duo voor een succesvolle WK-deelname

21 november 2022 - 18:00 - Sport

©

Het succes of het falen van Marokko op het WK, dat op zondag 20 november 2022 in Qatar van start is gegaan, zal grotendeels afhangen van de prestaties van de Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Achraf Hakimi.

De Atlas Leeuwen, die in Groep F spelen, beginnen hun zesde deelname aan een WK op 23 november met een wedstrijd tegen Kroatië, finalist van de vorige editie. Daarna volgt België, dat tijdens de vorige editie in de halve finales werd uitgeschakeld. Voor de Canadezen is het een grote comeback, 36 jaar na hun eerste en enige deelname aan een WK. Het is een zware groep, maar Marokko heeft verschillende troeven om te kunnen uitblinken op het WK. Het koninkrijk heeft Achraf Hakimi en Hakim Ziyech, die voor problemen kunnen zorgen bij hun tegenstanders, analyseert The Sun.

Lees ook: Noussair Mazraoui: "We kunnen geschiedenis schrijven" in Qatar

Het Britse blad onderbouwt zijn analyse met de kwaliteiten van beide spelers. Achraf Hakimi is een van de beste full-backs ter wereld. Hij heeft een enorm tempo, kan het strafschopgebied binnendringen en de bal in gevaarlijke gebieden spelen. Hij "is een belangrijk onderdeel van het team en zijn spel met Hakim Ziyech zal waarschijnlijk het verschil maken tussen nederlaag en succes in Qatar," betoogt de auteur van het artikel. "Wanneer Marokko tegenover een centraal blok staat, verhuist de Chelsea ster meestal naar het centrale middenveld. Van daaruit kan hij zijn briljante passing en balbehandeling optimaal benutten."

Lees ook: Achraf Hakimi bij beste spelers op WK Qatar

Het duo kan ook rekenen op teamgenoten als Noussair Mazraoui, Romain Saiss, Nayef Aguerd en Sofiane Boufal.

Bladna.nl