Zoeken

Marokko: toeristische sector op sterven na dood

28 november 2021 - 19:00 - Economie

©

De Marokkaanse toeristische sector ervaart moeilijkheden om de coronacrisis te boven te komen. Het herstel komt maar zeer aarzelend op gang in de toeristische steden Marrakech en Agadir. Ze werken momenteel op slechts 14 tot 15% van hun accommodatiecapaciteit.

Toerismeprofessionals worden wanhopig door de zeer schuchtere opleving van hun activiteiten en de situatie dreigt nog erger te worden, schrijft Les Inspirations Éco. De krant geeft aan dat "de sluitingen en heropeningen als gevolg van de coronamaatregelen, de sector in een totale onzekerheid hebben gestort. Inmiddels is bijna 50% van de beddencapaciteit niet meer operationeel in Marrakech en 25% in Agadir. Daardoor ontstaat er ruimte voor het opnieuw oplaaien van sociale conflicten". De krant vreest ook voor een versnelling van het tempo van sluitingen vanaf het einde van deze maand, met name voor horeca-aangelegenheden die actief zijn op de Duitse en Engelse markt.

Lees ook: Marokko: nieuwe marketingcampagne om toerisme te redden

De Nationale Federatie van de Hotelindustrie is op zoek naar oplossingen voor de situatie en is daarom van plan om dinsdag "een vergadering te houden per videoconferentie, om de noodzakelijke collectieve acties te bespreken". Tijdens de vergadering zal worden gesproken over de klachten die het Nationaal Verbond voor Toerisme (CNT) indiende bij het bevoegde ministerie. "In afwachting van een reactie hierop door de regering, wacht de sector ook nog op een snelle afhandeling van steunmaatregelen ten gunste van toeristische professionals, die reeds door de minister werden toegezegd", zo wordt gepreciseerd.

Lees ook: Marokko: boze toerismeprofessionals eisen krachtige maatregelen

"Met uitzondering van de Franse markt is de situatie zorgwekkend. Daardoor zitten Marokkaanse beroepsbeoefenaars in een hachelijke positie, vooral ook omdat de epidemiologische situatie in Europa niet meteen zal verbeteren", analyseert het dagblad. In Agadir worden in november van dit jaar wel meer dan 229.000 toeristen verwacht, dankzij een partnerschap tussen het Marokkaanse Verkeersbureau ONMT en Ryanair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team