Zoeken

Agadir jaagt op oude taxi’s

27 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

De autoriteiten in Agadir hebben 105 oude taxi’s uit de roulatie gehaald. Dit is in overeenstemming met een recente beslissing van de Wali van de regio Souss-Massa om de veiligheid en het comfort van de passagiers te verbeteren.

De 105 taxi’s werden tijdens routinecontroles stilgelegd. De beslissing om taxi’s ouder dan 15 jaar niet langer te laten rijden, werd al in 2023 genomen. De eigenaren van de oude taxi’s kregen hulp om hun voertuigen te vernieuwen, maar velen van hen deden dit niet.

Lees ook: Marokko: "taxi van de schande" schokt toerist in Agadir (foto’s)

Er is veel kritiek op de staat van oude taxi’s in Agadir. Ze zouden vaak in slechte staat zijn en niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Onlangs ging een video viraal van een Duitse toeriste die klaagde over de staat van de taxi die haar van de luchthaven naar haar hotel bracht. Dit incident bracht de discussie over de noodzaak om de taxisector in Agadir te saneren weer op gang.

Lees ook: Taxi van de schande in Agadir: autoriteiten treden hard op

De eigenaren van de oude taxi’s zijn tegen de beslissing van de autoriteiten. Ze vrezen dat het tekort aan taxi’s tot langere wachttijden en hogere prijzen zal leiden. Bovendien maken ze zich zorgen over hun eigen toekomst, aangezien ze nu hun baan zullen verliezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team