Zoeken

Marokko heeft 56.000 nieuwe taxi’s gesubsidieerd

5 juni 2022 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit, kondigde aan dat het vernieuwingsprogramma voor taxi’s een succes is. Hij staafde dit met gegevens waaruit blijkt dat bijna 56.000 voertuigen zijn vernieuwd en in gebruik genomen.

In antwoord op een mondelinge vraag vertelde de minister van Binnenlandse Zaken in het parlement, dat bijna 56.000 aanvragen voor de vernieuwing van kleine en grote taxi’s zijn goedgekeurd sinds het programma voor de vernieuwing van start ging.

Lees ook: Marokko: nog 2 miljard om taxi’s te vernieuwen

Volgens Abdelouafi Laftit zijn er 77.100 taxi’s in Marokko, waaronder 44.600 grote taxi’s en 32.500 kleine taxi’s, en 150.000 beroepschauffeurs. In een onlangs aan de plaatselijke autoriteiten, wali’s en gouverneurs toegezonden circulaire, worden de nieuwe voorwaarden en criteria voor de afgifte van taxivergunningen duidelijk uiteengezet. Voortaan mogen alleen beroepschauffeurs die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een beroepschauffeurskaart, contracten voor exploitatievergunningen aangaan.

Lees ook: Marokko reguleert beroep taxichauffeur

In zijn toespraak benadrukte Laftit dat zijn ministerie een werkstrategie heeft ontwikkeld die op vijf pijlers berust: verbetering van de regelgeving voor de controle in de sector, professionalisering van het beroep, modernisering en verbetering van de kwaliteit van de aangeboden diensten, opleiding en bijscholing van beroepschauffeurs en modernisering van het IT-systeem voor het beheer van taxivervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team