Zoeken

Djemaa El Fna-plein langzaam aan weer kloppende hart van Marrakech

24 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen en maatregelen die zijn genomen om de toerismesector in Marokko nieuw leven in te blazen ziet het leven van de ambachtslieden en winkeleigenaren in Marrakesh er weer een stuk rooskleuriger uit.

Het welbekende Djemaa el Fna-plein in Marrakesh begint langzaam weer te lijken op het kloppende hart van de stad die het voor de coronacrisis was, meldt persbureau MAP. Dankzij de inzet van politici en de ondernemers in de toerismesector zijn de eerste tekenen van herstel zichtbaar.

Lees ook: Marrakech: Djemaa el Fna-plein gaat ten onder

In tegenstelling tot de zomer van 2020 zijn er weer buitenlandse toeristen die zich laten verrassen door de schoonheid van de rode stad. Eindelijk kunnen de meester-ambachtslieden, verkopers en vrouwelijke henna tattoo-specialisten hun waren en diensten weer aanbieden aan binnenlandse en buitenlandse vakantiegangers.

"Met de beslissing om goedkope tickets voor vluchten toe te passen, zijn verschillende Marokkaanse en buitenlandse toeristen in Marrakesh aangekomen. Het leven lijkt zijn normale gang te hervatten na anderhalf jaar pandemie", vertelt Hicham, een verkoper van zilveren sieraden op het Djemaa el Fna-plein. "Maar er brak iets in ons", geeft de verkoper toe. "We hebben geen idee wat er hierna gaat gebeuren, maar ons geloof in Allah is groot".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team