Zoeken

Marokkaanse stad bij meest culturele steden ter wereld

23 februari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De stad Marrakech is volgens een ranglijst van de Amerikaanse website Insider Monkey, één van de 25 meest culturele steden ter wereld. De Marokkaanse stad dankt deze positie aan haar unieke landschap, rijke culturele diversiteit en prachtige architectuur.

De ranglijst beoordeelt steden op basis van drie criteria: historische architectuur, culturele diversiteit en hedendaagse kunst. Steden met een score tussen 0 en 0,3 hebben alleen historische architectuur, steden met een score tussen 0,3 en 0,6 hebben zowel historische architectuur als culturele diversiteit, en steden met een score hoger dan 0,6 hebben alle drie criteria.

Lees ook: Beste klimaat: Marokkaanse stad bovenaan wereldranglijst

Marrakech behaalt een score van 0,2 en eindigt daarmee op de 20e plaats, net voor steden als Venetië (21e), Praag (22e), Wenen (23e), Florence (24e) en Dublin (25e).

Lees ook: Marokkaanse stad bij populairste bestemmingen ter wereld

De website prijst Marrakech om haar iconische bezienswaardigheden zoals het Djemaa el-Fna plein en de Majorelle tuin, maar ook om haar rijke verleden dat weerspiegeld wordt in de paleizen en moskeeën. De stad wordt geroemd om haar unieke kleuren, geluiden en geuren, en om haar hedendaagse kunstscene die haar positie als een belangrijk cultureel centrum in de wereld bevestigt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team