Zoeken

Marrakech in top 10 beste steden om te wonen

26 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marrakech staat volgens de rangschikking van een gespecialiseerd tijdschrift, in de top 10 van de beste steden om te wonen.

Het weekblad Time Out heeft een lijst gepubliceerd met de 20 beste steden ter wereld om te wonen in 2022. Marrakech staat op de 7ᵉ plaats. Dit jaar richtte Time Out zich met name op de gemeenschapszin en de veerkracht van een stad als belangrijkste selectiefactoren. Er werd ook gekeken naar de veiligheid van een stad, de beloopbaarheid, de duurzaamheid en de staat van het openbaar vervoer.

Lees ook: Marokkaans hotel bij beste ter wereld voor huwelijksreizen

Marrakech is de vierde grootste stad van het koninkrijk, na Casablanca, Fez en Tanger, en is ook de toeristische hoofdstad van het land. Het in Londen gevestigde bedrijf beschrijft de rode stad als een "internationale smeltkroes" en merkt op dat de lockdown de plaatselijke ondernemers er niet van weerhield nieuwe en leuke boetieks en restaurants te openen.

Lees ook: Agadir, goedkoopste bestemming voor vakantiegangers

Hoewel Marrakech blijft bloeien als een toonaangevende regionale en wereldwijde toeristische bestemming, domineren Europese steden ranglijst. De Schotse hoofdstad Edinburgh voert de lijst aan dankzij zijn "prachtige monumenten, architectuur en schilderachtige hotspots" evenals zijn "vooruitstrevende bars en eetgelegenheden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team