Zoeken

Drie Marokkaanse restaurants in Afrikaanse top 10

15 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse keuken staat opnieuw in de belangstelling. Volgens de ranglijst van TripAdvisor, het grootste beoordelingsplatform voor reizigers, staan er drie Marokkaanse restaurants in de top 10 van beste restaurants in Afrika.

Het betreft ’L’Amandier Palais Faraj’ in Fez en ’Casa Lalla’ en ’O A La Bouche’ in Marrakech. De restaurants zijn erin geslaagd de authentieke gastronomie van Marokko te promoten, die sinds jaar en dag één van de belangrijkste attracties is voor toeristen uit de hele wereld, aldus de Amerikaanse website.

Lees ook: Marrakech in top 10 beste steden om te wonen

L’Amandier Palais Faraj in Fez staat op de derde plaats. Het restaurant wordt geroemd om zijn "heerlijke eten", "prachtig uitzicht" en de hoge kwaliteit van de geboden service. Het wordt gevolgd door Casa Lalla op plaats vier, dat door klanten wordt gezien als een "absoluut perfecte" en "ongelooflijke" plek, vanwege de traditionele Marokkaanse architectuur.

Lees ook: Marokkaanse Zineb Hattab bij 50 beste chefs ter wereld

Het restaurant L’O A La Bouche in Marrakech staat op de vijfde plaats van beste restaurants in Afrika. Bezoekers prijzen de authenticiteit van de Franse gerechten in het restaurant en noemen het "Parijs in Marrakech". Een bezoeker beschrijft het restaurant zelfs als het beste in de stad.

Bladna.nl