Zoeken

Marrakech in top 50 beste steden voor soloreizigers

4 maart 2023 - 19:00 - Marokko

©

Als vrouw alleen reizen kan moeilijk en beangstigend zijn. Toch trekken steeds meer vrouwen er alleen op uit. De Duitse reisexpert "Tourlane" zet 50 steden in de wereld op een rij waar je als vrouw solo naartoe kan reizen en Marrakech staat er bij.

Volgens de resultaten van een studie die op 1 maart werd gepubliceerd, is Marrakech één van de 50 beste bestemmingen voor vrouwen die alleen op reis willen gaan. Uit het onderzoek van de reisspecialist blijkt dat 78% van de ondervraagde vrouwen nog nooit alleen buiten Europa heeft gereisd. Voor 44% van hen blijkt de angst om alleen te zijn een belemmering om het avontuur aan te gaan.

Lees ook: Marrakech in top 5 meest romantische bestemmingen ter wereld

De afgelopen zes jaar is het aantal soloreizen echter toegenomen. Een trend die geen leeftijdsgrens kent en wordt bevestigd door de Wereld Toerisme Organisatie, die aangeeft dat het aantal vrouwen dat solo reist is gestegen van 54 miljoen in 2014 naar 138 miljoen in 2017. Met de ranglijst heeft Tourlane een gids samengesteld met de beste steden voor vrouwelijke soloreizigers, om vrouwen te helpen in hun zoektocht naar de meest vrouwvriendelijke bestemmingen ter wereld.

Lees ook: In beeld: hotel Robert de Niro in Marrakech

Van de 170 steden die werden onderzocht door het Georgetown University Women’s Institute, werden 50 internationale steden geselecteerd. Om een stad hoog te laten scoren, moeten vrouwen "goed vertegenwoordigd zijn in het lokale zakelijke en politieke leven, gelijk behandeld worden als mannen, wettelijk gelijk zijn aan mannen en zich veilig kunnen voelen als ze ’s nachts alleen lopen". Ook werd rekening gehouden met de startprijs van een bed in een vrouwenslaapzaal in een hostel, de gemiddelde kosten van een mobiel datapakket en de snelheid van mobiel internet.

Bladna.nl