Zoeken

Marrakech heeft oplossing voor zwerfhonden

7 januari 2023 - 14:00 - Marokko

©

De strijd tegen zwerfhonden krijgt in Marrakech een nieuwe impuls. Om een einde te maken aan dit verschijnsel is gekozen voor een permanente oplossing.

Er komt spoedig een sterilisatiecentrum voor zwerfhonden en -katten in Marrakech. Dit is een poging van het stadsbestuur om een einde te maken aan aanvallen van zwerfdieren, soms ook tegen toeristen die de stad bezoeken. Het stadsbestuur heeft nu een groep Marokkaanse architecten opdracht gegeven een milieueffectrapport op te stellen en een technische studie uit te voeren. Zij moeten ook toezicht houden op de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe centrum en werken in overleg met de directie Plaatselijk Bestuur, de prefectuurraad van Marrakech, het district Mechouar-Kasbah en de verenigingen die op dit gebied actief zijn.

Lees ook: Marokkaanse regering heeft plan om zwerfhonden te bestrijden

De motivering voor dit project wordt door de Raad als volgt toegelicht: "Met de oprichting van dit centrum willen de gemeente Marrakech en haar partners het probleem van de zwerfhonden en -katten aanpakken met een nieuwe benadering die er met name op gericht is hun voortplanting en hun vermogen om ziekten over te brengen te voorkomen. Ze zullen worden gesteriliseerd, tegen hondsdolheid worden ingeënt en tegen parasieten worden behandeld voordat ze in hun omgeving worden losgelaten volgens hun geografische verspreidingsgebied en hun verplaatsingspatroon. Er zal daarbij rekening worden gehouden met de beginselen van dierenwelzijn en de eisen van de internationale verdragen, evenals met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Internationaal Bureau voor besmettelijke ziekten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team