Zoeken

Agadir krijgt asiel voor zwerfhonden

11 februari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Het ontwikkelingsagentschap van Agadir Souss-Massa heeft een aanbesteding uitgegeven voor de bouw van een asiel voor zwerfhonden en zwerfkatten in de stad.

De kosten van het project worden geschat op 18,5 miljoen dirham, volgens details van de aanbesteding. De winnaar van de aanbesteding krijgt twaalf maanden om het asiel te leveren. Voorlopig heeft enkel hoofdstad Rabat een dierenasiel, meldt Medias24.

Lees ook: Marrakech bouwt asiel voor zwerfhonden

In de afgelopen jaren werden massaal klachten geregistreerd van burgers en toeristen over aanvallen door zwerfhonden. In 2019 hebben verschillende ministeries een overeenkomst ondertekend met de voedsel-en warenautoriteit (ONSSA) en de Nationale Raad van de Orde van Dierenartsen in Marokko (OVM) voor de vaccinatie en sterilisatie van zwerfhonden, en de bouw van asielen "volgens normen die het dierenwelzijn respecteren".

Lees ook: Tanger: zwerfhonden vergiftigd voor WK voor clubs

In augustus werd ook een nationale sterilisatie-operatie gehouden in Oujda, Marrakech, Casablanca, Rabat, Agadir en Tanger, met als doel het snel groeiend aantal zwerfhonden te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team