Zoeken

Salé overrompeld door zwerfhonden

8 december 2021 - 20:20 - Marokko

©

Salé wordt geplaagd door een toenemend aantal roedels honden die een bedreiging vormen voor de gezondheid van de inwoners. Daarom heeft de burgemeester van de stad de oprichting aangekondigd van een veterinaire kliniek.

De inwoners van Salé worden overdonderd door de toename van het aantal zwerfhonden in de stad. Ze lanceerden daarom onlangs een campagne op sociale media om de situatie, die zeer bedreigend is voor hun welzijn, aan de kaak te stellen. De opeenhoping van afval na de lockdown zou aan de basis liggen van de vermenigvuldiging van zwerfhonden, die overal worden aangetroffen, aldus L’Opinion.

Lees ook: Marokkaanse organisaties zetten zich in voor 3 miljoen zwerfhonden

"De zwerfhonden verplaatsen zich in groepen van tientallen, je kunt ’s morgens vroeg niet zonder angst je huis verlaten," betreurt een internetgebruiker op de Facebookgroep "De inwoners van Sala - El Jadida". Andere bewoners ergeren zich aan het voortdurende geblaf van de roedels honden in het midden van de nacht, die zo hun nachtrust verstoren. "Elke nacht herhaalt dezelfde nachtmerrie zich, we kunnen niet goed slapen en het beïnvloedt ook onze gezondheid en onze effectiviteit op het werk," klaagt een inwoner van de stad.

Lees ook: Primeur in Tanger: gehandicapte honden met rolstoel op strand

De situatie vormt een reëel gevaar voor de gezondheid van de inwoners van Salé, aangezien honden de belangrijkste vector zijn voor de overdracht van hondsdolheid. Elk jaar worden tientallen mensen gebeten door zwerfhonden. Sommigen overlijden zelfs aan hondsdolheid, een dodelijke ziekte die Marokko met veel moeite probeert uit te roeien.

Lees ook: Eindelijk een asiel voor zwerfhonden in Casablanca

De autoriteiten van de stad verzekeren dat alles in het werk wordt gesteld om de schade te beperken. De burgemeester van Salé, Omar Sentissi, zegt dat er dagelijks zwerfhonden worden opgehaald. Volgens hem kan de toename van het aantal honden worden verklaard door het feit dat "het verboden is geworden om de honden te vergiftigen of te doden. Om dit probleem op te lossen, hebben ze op het niveau van de wilaya een project gelanceerd voor de bouw van een veterinaire kliniek die zwerfhonden zal opvangen, vaccineren en steriliseren. "Het zal binnen zes maanden voltooid zijn", zegt de burgemeester.

Bladna.nl