Zoeken

Marrakech in 2050: klimaatdreiging steeds duidelijker

30 augustus 2023 - 22:00 - Marokko

©

Marrakech loopt het risico tegen 2050 drastisch te worden beïnvloed door klimaatverandering, blijkt uit een recent onderzoek.

Een studie uitgevoerd door Nestpick, online platform voor on-demand huisvesting, belicht hoe klimaatverandering de grootste steden ter wereld zou kunnen treffen. Bangkok in Thailand wordt het hardst getroffen met verwachte zware overstromingen en een temperatuurstijging van 1,67°C. Na Bangkok volgen steden zoals Hô-Chi-Minh-Stad, Amsterdam en de Chinese stad Shenzhen. Marrakech sluit de top 10 af met een voorspelde zeespiegelstijging van één meter en een temperatuurstijging van 2,87°C. Opvallend is dat Marseille het minst waarschijnlijk wordt getroffen in de komende drie decennia.

Lees ook: Marokkaanse woestijn wordt laboratorium voor klimaattoekomst

Het onderzoek werd uitgevoerd via de analyse van verschillende klimaatrapporten en studies, met inbegrip van Jean-François Bastin’s "Köppen-classificatie" over het klimaat en data over waterschaarste. "Op basis van klimaatclassificatie, zeespiegelveranderingen en waterschaarste hebben we de steden geïdentificeerd die naar verwachting de meest extreme veranderingen zullen ondergaan", stelt het rapport.

Lees ook: AfDB maakt miljard dollar vrij voor klimaatstrategie Marokko

Omer Kucukdere, CEO van Nestpick, benadrukt het belang van deze bevindingen. "Steden die de komende decennia de meest dramatische veranderingen zullen ondergaan - zoals Bangkok en Amsterdam - zijn populaire bestemmingen voor expats en ondernemers. Jongere generaties moeten klimaatverandering in overweging nemen bij het kiezen van een stad om te wonen." Hij voegde eraan toe dat regeringen zich bewust moeten zijn van deze potentiële veranderingen en moeten investeren in infrastructuur om de toekomst van stedelijke centra veilig te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team